Citronparfait med digistivebotten

Gott...

Betyg (0 röster)
Antal personer
10-12

Ingredienser

Botten :
10 digestivekex
60 g smält smör

Fyllning:
4 dl vispgrädde, 20%
2 dl matlagningsyoghurt
3 äggulor
1 dl florsocker
Saft och fint rivet skal av en citron

Gör så här

1. Botten: Mixa kexen i en matberedare och blanda med smöret. Fördela massan i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Låt stelna i kyl.

2. Vispa grädden fast men inte grynig. Blanda ner yoghurten. Vispa samman äggulor och florsocker och rör ner i grädden tillsammans med citronsaft och –skal.

3. Häll alltsammans över botten och jämna till. Låt stelna i frys ett par timmar.
Visningar:
2379
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Citronparfait recept
Punsch- och cit..
av tina62
över 2 månader
Krämig lakrits-
av Sork
över 2 månader
Lakrits- och ci
av Fin
över 2 månader
Citronparfait m
av Fin
över 2 månader
Citronparfait m
av Fin
över 2 månader