Citronrulltårta

Belöna favoritgästerna med denna imponerande men ändå enkla rulltårta fylld med citronkräm.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 bitar

Ingredienser

5 äggulor
1 dl strösocker
2 msk färskpressad citronsaft
2 msk vaniljsocker
1 1/4 dl siktat vetemjöl
3 äggvitor
½ dl florsocker
Smör eller margarin till plåten

Fyllning:
200 g färskost
½ dl gräddfil
3 msk strösocker
Rivet skal av en halv citron
Saften av en halv citron

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Klä en långpanna ca 30x20 cm med bakplåtspapper och smörj pappret med matfett.

Vispa äggulor och ½ dl strösocker med elvisp i en skål till en tjock porös smet. Vispa ner citronsaft och vaniljsocker. Blanda ner mjölet.

Vispa äggvitorna i en annan skål till hårt skum. Vispa ner resterande strösocker. Vänd ner äggvitan i smeten. Häll smeten i långpannan och baka 15 minuter i ugnen tills den känns torr med en provsticka.

Blanda färskost med gräddfil och socker i en matberedare. Smaksätt med citron.

Häll florsockret på en ren handduk och vänd upp kakan på handduken. Ta bort smörpappret. Börja på långsidan och rulla ihop kakan tillsammans med handduken. Placera kakan med skarven nedåt på ett ugnsgaller. Låt svalna. Rulla upp kakan och bred på citronkrämen. Lämna 2½ cm av kanten fri. Rulla ihop kakan utan handduk och skär den i skivor.
Visningar:
2096
Sparat:
21
Citronrulltårta..
av Disen
över 2 månader
Citronrulltårta
av Fetgnu
över 2 månader
Citronrulltårta
av Fin
över 2 månader
Citronrulltårta
över 2 månader
Havtorns- och c
av Fin
över 2 månader
Citronrulltårta
av Fin
över 2 månader