Citronsill

Denna sill var väldigt frisk i smaken. Blev helt klart en av mina nya favoritsillar

Betyg (9 röster)
Antal personer
4 st
Citronsill

Ingredienser

1 förpackning urvattnad inläggningssill ā 420 g
10 cm purjolök , mittbit
1 äggula
1 msk senap
0.5 dl rapsolja
1 citron , rivet skal och saft
2 msk socker
5 msk crčme fraiche
vitpeppar från kvarnen

Gör så här

1. Skölj sillfiléerna och skär dem i 2 centimeter breda bitar. Ansa purjolöken och skär den i 3 millimeter stora bitar. Strimla lite till garnering.

2. Blanda äggula och senap i en skål. Vispa ned olja i en tunn, jämn stråle tills det blir en slät sås.

3. Tillsätt purjolöksbitar, skal och saft av citron, socker och crème fraiche. Smaka av med vitpeppar.

4. Lägg ned sillen och låt dra i kylen 1–2 dygn.

5. Garnera med dill och fina strimlor citronskal. Servera gärna tillsammans med citronsnaps.
Visningar:
15553
Sparat:
405

LIKNANDE RECEPT

Citronsill recept
Inlagd sill - D..
av Forsen
över 2 månader
Supergod citron
av wallst
över 2 månader
Gräslöks- och c..
av MrsC
över 2 månader
13:s Citronsill..
av Josses
över 2 månader
Citronsill med
av zarre
över 2 månader
Blixtsnabb citr
av zonale
över 2 månader