Citronsorbet

Iskall och syrlig i smaken och en utmärkt matsmältare. Vad mer kan man önska av en dessert?

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

3 citroner
1½ - 2 dl strösocker eller vit sirap
2½ dl mineralvatten
1 äggvita
1 krm salt
Citronmeliss till garnering

Gör så här

Tvätta citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalet av en citron och pressa saften ur alla tre citronerna.

Häll socker och mineralvatten i en kastrull och värm precis tills sockret smält. Kyl sedan i kallt vattenbad. (Blanda vit sirap och mineralvatten utan uppvärmning.) Tillsätt citronsaft och citronskal och blanda väl. Ställ i frysen cirka en timma.

Vispa äggvitan och saltet till hårt skum och blanda försiktigt ner det i den halvfrusna massan. Ställ åter i frysen, ca 2 timmar. Ta ut och vispa mellan varven så att iskristallerna inte blir för stora.

Doppa eventuellt serveringsglasen i lite vatten eller citronsaft och sedan i strösocker så att det bildas en "frostad" kant. Skeda upp sorbeten i glasen och garnera med avsköljda citronmelissblad. Servera genast.
Visningar:
3750
Sparat:
35

LIKNANDE RECEPT

Citronsorbet recept
Jamie Olivers c..
över 2 månader
Mousserande cit
över 2 månader
Kokoskaka
av sajoh69
över 2 månader
Blondie med sor
över 2 månader
BB1 limone
av tina62
över 2 månader
Sorbetto
av Amika
över 2 månader