Citrontårta med frukt

En frisk och fräsch tårta, har inte bakat den själv ännu, bara smakat hos en vännina.

Betyg (1 röst)
Antal personer
10 st
Citrontårta med frukt

Ingredienser

Botten:
300 g mandelmassa
3 ägg
Fyllning:
1 dl kesella, 10 %
4 gelatinblad
3 ägg
1 1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
2 citroner, rivet skal och pressad saft

Garnering:
3 kiwi, skivade
Granatäppelkärnor

Gör så här

Ugn: 175º

Riv mandelmassan och blanda med äggen. Fördela smeten i en bakform med ett bakplåtspapper fastklämt med den löstagbara bottnen, som bör vara ca 22 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen. Låt kallna.

Gör fyllningen. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum med elvispen i en bunke. Vispa äggulor och florsocker fluffigt i en annan bunke. Vispa grädden hårt i en tredje bunke. Om du vispar i den ordningen behöver du inte diska visparna mellan momenten!

. Värm citronsaften i en kastrull och krama ur gelatinbladen. Lös upp dem i den heta citronsaften. Låt svalna lite. Blanda ner gelatinsaften i äggulesmeten under omrörning. Tillsätt citronskal och kesella.

Rör ner vispgrädden och till sist äggvitorna. Häll smeten i formen och ställ den kallt i minst 3 timmar.

. Skär loss tårtan ur formen med en kniv. Lägg upp tårtan på uppläggningsfat. Garnera med skalad skivad kiwi och granatäppelkärnor.
Visningar:
5726
Sparat:
160

LIKNANDE RECEPT

Citrontårta recept
Moas choklad- o..
över 2 månader
Pinocchios färg
av UllaC
över 2 månader
Mjölkfri/ lakto
över 2 månader
Citrontårta
över 2 månader
Citrontarte med
av majamia
över 2 månader
Citrontårta
av styvan
över 2 månader