Citrontryffel

Julgodis

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca: 15
Citrontryffel

Ingredienser

200 g vit choklad, hackad
½ dl grädde
30 g smör
25 g sockerkakssmulor
1 tsk fint rivet citronskal

Garnering:
50 g vit choklad, riven

Gör så här

Lägg chokladen i en liten bunke. Blanda grädde och smör i en liten tjockbottnad kastrull och rör om på svag värme tills smöret har smält. Koka upp, ta kastrullen av värmen och häll den heta vätskan över chokladen.

Rör om med träsked tills chokladen har smält och smeten är slät. Rör ned sockerkakssmulor och citronskal.

Låt svalna i kylskåp i 30 minuter tills smeten är fast nog för att kunna formas, och rör om då och då under tiden. Rulla små bollar av smeten, en rågad tesked åt gången.

Bred ut den rivna chokladen på ett ark smörpapper. Rulla tryffelbollarna i chokladen så de blir väl täckta och lägg dem på ett fat. Ställ dem i kylskåp i 30 minuter eller tills de har fast konsistens. Kan förvaras i lufttät burk i kylskåp i upp till två veckor.
Visningar:
3626
Sparat:
108

LIKNANDE RECEPT

Citrontryffel recept
Lakrits- och ci..
över 2 månader
Citrontryffel
av Amika
över 2 månader