Citrusmarinerat ostplock

Förbered gärna detta dagen innan det ska serveras. Då hinner smakerna "gifta sig" med varandra

Betyg (0 röster)
Antal personer
5-10

Ingredienser

3 röda paprikor
2 citroner
400 g Herrgårdsost
1 knippe färska örter, t ex timjan, persilja, rosmarin
½ dl god olivolja
½ dl apelsinjuice
4 dl blandade oliver

Gör så här

Sätt ugnen på 250°.

Olja in paprikorna lätt. Rosta dem 10–15 minuter i ugnen, vänd dem då och då. Låt svalna. Skala, kärna ur och skär paprikorna i grova bitar.

Borsta citronerna väl i ljummet vatten. Skala dem tunt med en potatisskalare. Strimla skalen grovt. Skär osten i tärningar, cirka 2 centimeter stora. Grovhacka örterna.

Blanda olja och apelsinjuice till en marinad. Lägg ner oliver, paprika, citronskal och ost i marinaden. Låt stå och dra i några timmar före servering.
Visningar:
374
Sparat:
1

LIKNANDE RECEPT

Citrusmarinerad
över 2 månader
Citrusmarinerad
över 2 månader
Schnitzel á la
över 2 månader
Kokospannacotta
av Fin
över 2 månader
Citrusmarinerad
av Fin
över 2 månader