Citruspaj

Surt och sött, pikant och välbekant förenas här i en frisk och fräsch citruspaj. Direkt tagen ur frysen är den härligt kall och svalkande en varm sommardag.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8

Ingredienser

75 g smör eller margarin
2-2½ dl krossade småkakor eller söta kex
2 msk strösocker

Fyllning:
3 ägg
1 3/4 dl strösocker
1 msk rivet citronskal
1 msk rivet apelsinskal
3/4 dl saft av citron
2½ dl tjock grädde

Gör så här

Smält matfettet och låt det svalna. Blanda de krossade kexen eller småkakorna med strösocker och matfett till en deg.

Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten och grädda den i 200 grader, 6-8 minuter. Låt bottnen svalna.

Dela äggen. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner 1-1½ dl strösocker i äggvitan. Rör ner lite åt gången så att det blir lättare att få det blandat.

Vispa äggulorna med resten av strösockret samt det rivna skalet. Pressa i citronsaft. Vispa grädden till skum. Blanda sedan grädden, äggvitan och äggulesmeten försiktigt.

Häll smeten i pajbottnen och sätt pajen i frysen 2-3 timmar. Ta fram pajen 15 minuter före serveringen och ta den ur formen.

Garnera med apelsiner
Visningar:
852
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Citruspaj recept
Citruspaj med j..
över 2 månader
Citruspaj..
över 2 månader
Citruspaj
av holmba
över 2 månader
Syrlig paj med
över 2 månader
Citruspaj i kan
av tina62
över 2 månader
Citruspaj
av anenik
över 2 månader