Classisk cheese cake

En klassisk cheesecake med fruktig, fräsch topping av granatäpple och jordgubbar.

Nästan lika god som receptet chezz cake

Betyg (4 röster)
Antal personer
8-12 bitar
Classisk cheese cake

Ingredienser

10 st digestive
75 g smör

FYLLNING:
500 g Kesella
2 ägg
3/4 dl strösocker

TOPPING:
4 dl crème fraiche
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
250 g jordgubbar
1 granatäpple

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min. Vispa ihop kesella, ägg och socker till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i ytterligare 25-30 min. Låt kakan svalna minst 15 min. Blanda ihop crème fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred ut det på kakan och grädda i ytterligare ca 15-20 min. Låt kakan kallna. Lägg på jordgubbar och granatäpple-kärnor. Servera.
Visningar:
8442
Sparat:
117

LIKNANDE RECEPT

After Eight che
över 2 månader
Frusen blåbär &
av grill
över 2 månader
Potatischeeseca
över 2 månader
Raspberry Choco
över 2 månader
Hot berry fudge
över 2 månader
Mörkt bröd
av neliiia
över 2 månader