Coco con arrollados de mermelada

Detta är en karibisk rulltårta med jordgubbssylt, kokos, vanilj och kanel!! MUMS!!

Betyg (0 röster)
Antal personer
15 bitar

Ingredienser

3 ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl (120 g)
1 tsk bakpulver
1 msk strösocker

Fyllning:
2 dl jordgubbssylt
1 msk kanel
1 msk vaniljsocker
1 dl riven kokos

Garnering:
1 msk florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 250°. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och blanda ner det i äggsmeten. Bred ut smeten i ett jämnt lager på bakplåtspappret. Grädda kakan ca 5 minuter mitt i ugnen.

Strö över 1 msk socker och stjälp upp kakan på ett smör- eller bakplåtspapper. Dra bort bakplåtspapperet. Pensla med kallt vatten på papperet om det inte vill lossna.

Blanda sylten med kanel och vaniljsocker, bred det över kakan. Strö över kokosflingorna, rulla ihop tårtan.

Sikta över florsocker och skär upp kakan i ca 3 cm sneda bitar.
Visningar:
664
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader