Cocokakor

Kokos är en flitigt använd ingrediens i kakbak och det är inte så konstigt. Den söta smaken förgyller de flesta bakverk och dessa är inget undantag.

Betyg (0 röster)
Antal personer
30 st

Ingredienser

Ca 3 dl riven kokos
150 g smör eller margarin
1 dl strösocker
1 msk sirap
1 tsk vaniljsocker
1 dl maizenamjöl
½ dl vetemjöl
½ msk kakao
½ tsk bakpulver

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Rosta kokosen under omrörning i en het, torr stekpanna några minuter. Låt kokosen svalna.

Rör matfett, socker, sirap och vaniljsocker poröst, gärna med en elvisp.

Tillsätt maizena och vetemjöl blandat med kakao och bakpulver. Rör till en smidig deg.

Blanda ner hälften av den rostade kokosen i degen.

Rulla degen till 30 runda bollar. Lägg bollarna på en bakpappersklädd plåt.

Platta till degbollarna något. Strö lite rostad kokos på varje kaka.

Grädda kakorna mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt dem kallna på galler.
Visningar:
524
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.