Coconutpaj

Denna goda paj har ett kryddigt skal och är fylld med kokoskräm smaksatt med rom. Pajen är god att servera till kaffet efter en karibisk eller asiatisk middag.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 bitar

Ingredienser

Pajskal:
3 dl vetemjöl
½ dl strösocker
125 g kallt smör eller margarin
1 äggula
1 msk pepparkakskryddor

Fyllning:
4 gelatinblad
3 äggulor
1½ dl florsocker
2-3 msk rom
1 burk kokosmjölk, 400 g
2 dl vispgrädde

Garnering:
Kokosflingor
Chokladströssel

Gör så här

Blanda mjöl, socker och matfett skuret i bitar i en bunke. Tillsätt äggulan och kryddorna. Blanda snabbt samman till en deg.

Platta ut degen något. Linda in den i plastfolie. Låt degen vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

Gör fyllningen. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Vispa äggulor och florsocker pösigt, smaksätt med rom. Rör i kokosmjölken. Vispa grädden hårt.

Ta upp gelatinbladen. Smält dem i vattenbad eller i mikron.

Häll gelatinlösningen i en tunn stråle ner i smeten under omrörning. Rör ner grädden.

Kavla eller tryck ut degen i en veckad pajform, ca 27 cm i diameter. Degen ska gå upp på kanten och in i veckan. Lägg en aluminiumfolieremsa runt kanten.

Grädda pajen på galler i nedre delen av ugnen ca 10 minuter. Ta bort remsan. Grädda pajen ytterligare ca 5 minuter. Låt den svalna. Fyll pajen med kokosfyllning. Släta till ytan.

Gör garneringen. Rosta kokosflingorna i en torr, het stekpanna. Garnera pajen omväxlande med kokos och strössel, så att det blir mörka och ljusa rader.
Visningar:
942
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.