Coq au vin

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8

Ingredienser

2 st kycklingar eller ungtupp ā 1 kg
150 g rökt sidfläsk
2 purjolökar
3 morötter
75 cl enkelt rött vin
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk timjan
2 lagerblad
2 vitlöksklyftor
ca 15 smålökar
250 g färska champinjoner

Gör så här

Skär kycklingen i mindre bitar och torka dem väl. Bryn kycklingbitarna runtom i lite matfett i en stekpanna. Lägg över köttet i en större gryta. Salta och peppra. Ansa och strimla purjolökarna, skala och skär morötterna i stavar och strimla fläsket. Fräs fläsket i stekpannan och tag sedan upp det och lägg det åt sidan. Fräs morotsstavar och purjolök i fettet efter fläsket och lägg sen över grönsakerna i grytan. Tillsätt vin, timjan, lagerblad och pressad vitlök. Låt allt småputtra under lock i ca 30 minuter.Skala smålöken och skär svampen i mindre bitar. Fräs lök och svamp i lite matfett. Lägg över det i grytan och tillsätt det stekta fläsket.Låt allt puttra i ytterligare ca 15 minuter under lock. Smaka av grytan som skall vara mustig. Strö över klippt persilja strax innan grytan ska serveras. Servera medkokt ris eller kokt potatis.
Visningar:
2711
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader
Monikas ljuvlig
över 2 månader
Kycklingfilé i
av ros
över 2 månader
Extra god pizza..
av grill
över 2 månader