Coquilles St Jacques a la nage

En väldigt god rätt på pilgrimsmusslor

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

16 pilgrimsmusslor
1 purjolök
1 morot
1 stjälkselleri
1 liten fänkål
2 vitlöksklyftor
1 schalottenlök
½ butelj vitt vin
½ butelj vatten
60 g smör
1 dl crème fraiche
1 bouqet garni
salt och peppar

Gör så här

Skölj musslorna (behåll rommen om den finns) och grönsakerna.
Skär grönsakerna i fina tärningar.
Fräs grönsakerna med salt och peppar och bouqet garni i smör i en sauteuse ca 5 min.
Koka upp vin och vatten i en kastrull och koka i 3 min. (Viktigt). Slå blandningen över grönsakerna, låt koka upp och tillsätt musslorna. Värm i högst 5 min, tillsätt creme fraiche och smaka av.
Visningar:
1236
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader