Cordon bleu

Cordon Bleu betyder blått band och inom matlagningskonsten står det för "ett ovanligt raffinerat sätt att tillreda och dekorera mat". I Paris finns också en känd kockskola som heter just Cordon Bleu.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 skivor benfritt kalvkött, ca 500 g
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
4 små skivor rökt skinka
4 ostskivor
1 ägg
3 msk ströbröd
2 msk smör eller margarin

Gör så här

Bulta ut köttet tunt. Krydda med salt och peppar.

Lägg skinka och ost på halva schnitzlarna, men inte för nära kanterna.

Pensla kanterna med lite äggvita. Vik ihop dem och tryck till kanterna.

Vänd schnitzlarna först i uppvispat ägg, sedan i ströbröd.

Stek dem i matfettet 3-4 minuter på varje sida.

Servera med lätt brynta champinjoner och potatis.
Visningar:
1020
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Cordon Bleu (lö
över 2 månader
Cordon bleu nöt..
över 2 månader
Pasta Blåskägg
över 2 månader
Fylld kycklingf
över 2 månader
LCHF - Coconut
över 2 månader
Schnitzel cordo
av Queenie
över 2 månader