Coupe Jacqueline

I denna coupe varvas glass, frukt, likör och grädde i en härlig symfoni.

Betyg (1 röst)
Antal personer
6 st

Ingredienser

200 g vindruvor
2 apelsiner
1 äpple
1 päron
2 bananer
½ dl strösocker
1 dl vatten
2 msk maraschinolikör eller spad från maraschinokörsbär
2 dl tjock grädde
½ liter vaniljglass
½ liter jordgubbsglass

Garnering:
6 maraschinokörsbär

Gör så här

Dela vindruvorna och kärna ur dem. Skala de övriga frukterna, ta bort kärnor och skär allt i småbitar.

Koka upp socker och vatten. Låt lagen kallna och smaksätt med maraschino. Häll lagen över frukten och ställ den kallt i 30 minuter eller mer.

Vispa grädden till skum. Skeda upp vaniljglassen i coupeglas, täck med den vispade grädden och lägg fruktsalladen ovanpå.

Lägg upp jordgubbsglassen på fruktsalladen och lägg en klick vispgrädde överst. Garnera med maraschinokörsbär och servera genast.
Visningar:
850
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Coupe à la Malt
av MrsC
över 2 månader
Jordgubbscoupe ..
över 2 månader
Exotisk skaldju
av tina62
över 2 månader
Päron coupe
av MrsC
över 2 månader
Päronsorbet med
över 2 månader
Coupe Melba
av Malvas
över 2 månader