Couscoussallad med kyckling

Kycklingen kokas i hönsbuljong tillsammans med lagerblad.
Låt kycklingen svalna i spadet för att få extra god smak.

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 st

Ingredienser

2 kycklingfiléer (ca 200 g)
2 1/2 dl hönsbuljong
1 lagerblad

Sallad:
2 dl couscous
2 dl grönsaksbuljong
1/2 liten färsk gurka
1/2 äpple
1 liten apelsin
1 dl röda kidneybönor
1/2 dl kokspad från kycklingen
2 krm salt
1/2 krm nymald vitpeppar

Dressing:
1 dl gräddfil
2 krm chipotlepasta
1 krm rivet limeskal
1/2 krm salt

Till garnering:
bladpersilja

Gör så här

1. Dela varje kycklingfilé i 5 långa strimlor. Koka upp hönsbuljong och
lagerblad och lägg ner kycklingen. Låt koka ca 5 min.
Låt kycklingen svalna i kokspadet.
2. Koka upp grönsaksbuljongen. Dra kastrullen från plattan och häll i
couscous. Låt stå ca 10 min med lock på.
3. Skär gurkan i bitar och äpplet i tunna skivor. Skala och skär
apelsinen i klyftor. Skölj bönorna i kallt vatten. Blanda couscous
med gurka, äpple, apelsin, bönor, kyckling och kokspad.
Smaka av med salt och peppar
4. Blanda ingredienserna till dressingen. Servera couscoussalladen
med dressing. Garnera med bladpersilja.
Visningar:
1871
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Couscoussallad recept
Varm couscoussa..
över 2 månader
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Couscoussallad
av ros
över 2 månader
Äppel- och cous
över 2 månader
Grillad biff me
över 2 månader