Creme Brûlée

Len vaniljcreme under krispigt täcke.
Tricket för att få ett riktigt krispigt täcke finner du i detta recept!

Om du gillar denna dessert mycket, skaffa en liten brännare. De behöver inte vara dyra alls.

Betyg (7 röster)
Antal personer
5 st
Creme Brûlée

Ingredienser

1 st vaniljstång
2 dl mjölk , standard
3 dl vispgrädde
2 msk strösocker
6 st ägggulor

Råsocker (till knäckigt tak)

Gör så här

Värm ugnen till 200 g.

Snitta vaniljstången, skrapa ur kornen och lägg korn och stång i mjölken, grädden och strösockret. Koka upp. Tag bort stången.

Vispa ihop gulorna i en skål.
Häll sedan den heta vätskan över gulorna under kraftig vispning.

Häll upp i 6 ugnsfasta portionsskålar och ställ dem i en större form. Fyll formen med vatten så att den når upp till 2 cm på formarna.

Grädda dem stående i vattenbadet ca 20 minuter eller tills krämen stelnat.

Låt svalna och ställ i kylen för att bli riktigt kalla.

Strax innan servering strö ett tunt lager råsocker och använd en brännare för att få till ett knäckigt täcke.
Upprepa två gånger. Se upp så det inte bränns.

Man kan också ställa under het grill ett par minuter, det är svårare så passa det NOGA.
Visningar:
57210
Sparat:
528

LIKNANDE RECEPT

Inbakad oxfilé
över 2 månader
Crème brûlé
över 2 månader
Mallorqinsk crè
över 2 månader
Chokladbrûlée..
av Annafbg
över 2 månader
Creme brulee ut
över 2 månader