Crêpes med hallonsylt och grädde

Crêpes med hallonsylt och grädde

Betyg (0 röster)
Antal personer
10-12
Crêpes med hallonsylt och grädde

Ingredienser

Crêpessmet:
125 g vetemjöl ( 2 dl)
15 g florsocker ( 1 ½ msk)
1 nypa salt
200 g mjölk ( 2 dl)
275 g vispgrädde ( 2 3/4 dl)
100 g ägg ( 2 )

Hallonsylt:
1 kg hallon, frysta eller färska
700 g strösocker ( 7 ½ dl)
Saft av 1 citron

Till servering:
Vispgrädde

Gör så här

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt mjölk och vispa till en jämn smet. Vispa i grädde och ägg.

Låt stå någon timme i kyl. Grädda i crêpesjärn eller i stekpanna.

Koka upp alla ingredienser till sylten i en kastrull. Koka sakta i ca 10 minuter. Skumma då och då.

När sylten tjocknat, häll lite på en assiett som får kallna. Dra en sked genom sylten. Om sylten ?stannar? är den färdig, annars koka lite till. Häll upp sylten i rena burkar när den svalnat och ställ in i kylen.

Servera crêpesen nystekta med hallonsylt och vispad grädde.
Visningar:
85394
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Crêpes recept
Västerbottenost..
av Queenie
över 2 månader
Vaniljbullar me..
över 2 månader
Mormors ljuvlig
över 2 månader
Åsas kycklingfy
av lennali
över 2 månader
LCHF Crepes / p
av Graff
över 2 månader
Crèpesrulle med
över 2 månader