Crêpes med kantarellfyllning

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 1/2 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 ägg
1/2 tsk salt
50 g smält smör eller margarin
Fyllning:
1 l färsk väl sköljd grovhackad skogssvamp
2 msk finhackad gul lök
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 dl visp- eller mellangrädde
1/4 tsk salt
Gratinering:
riven ost

Gör så här

Fräs svamp och lök i matfett. Strö över mjölet, rör om och späd med grädden. Sjud stuvningen på svag värme i minst 10 minuter. Smaka av med salt. Vispa till en smet av mjölet och 2 1/2 dl mjölk. Tillsätt sedan resten av mjölken samt ägg, salt och matfett. Värm stekpannan och grädda ca 12 tunna pannkakor.Fördela stuvningen på crêpesen och rulla eller vik ihop. Lägg dem på ett smort ugnssäkert fat och strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i ca 10?12 minuter.
Visningar:
2888
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Crêpes recept
Västerbottenost..
av Queenie
över 2 månader
Piroger med kan..
av zonale
över 2 månader
Mormors ljuvlig
över 2 månader
Åsas kycklingfy
av lennali
över 2 månader
LCHF Crepes / p
av Graff
över 2 månader
Crèpesrulle med
över 2 månader