Crêpes med kantarellstuvning

Crêpes med kantarellstuvning

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca: 15 st

Ingredienser

Små pannkakor:
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
2-3 msk smör eller margarin

Kantarellstuvning:
Ca: 350 g färska kantareller (eller annan svamp)
smör
½ dl vetemjöl
1-1½ dl konjak eller buljong
1 dl vispgrädde
2-3 dl mjölk
2-3 krm svartpeppar
Salt

Till gratineringen:
Riven ost

Gör så här

Pannkakorna: Blanda mjöl och salt med hälften av mjölken. Tillsätt resten av mjölken. Till sist tillsätts äggen. Vispa lätt. Grädda tunna pannkakor och lägg upp på tallrik med en bit smörgåspapper emellan, så att de är lätta att sära på.

Stuvningen: Fräs den ansade svampen. Strö över mjölet och späd med vätskorna. Låt puttra ett par minuter. Smaka av med peppar och salt.

Placera kantarellstuvningen på pannkakorna. Rulla ihop och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över rikligt med ost. Gratinera i 225 graders ugnsvärme
cirka 15 minuter.
Visningar:
58964
Sparat:
38

LIKNANDE RECEPT

Crêpes recept
Västerbottenost..
av Queenie
över 2 månader
Kantarellstuvni..
över 2 månader
Mormors ljuvlig
över 2 månader
Åsas kycklingfy
av lennali
över 2 månader
LCHF Crepes / p
av Graff
över 2 månader
Crèpesrulle med
över 2 månader