Crepes med olika fyllning

lätta att laga, kan lagas i förväg

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 pers

Ingredienser

1 sats pannkaksmet eller fädiga pannkakor
1 sats vit sås (bechamelsås)

Fyllning 1 :
200 g svamp färsk eller på brk
salt
peppar
riven ost

fyllning 2 :
200 g krabba färsk eller på brk
citronpeppar
dill
riven ost

Kinesisk kyckling-plommon sås- crepe:
1 brk plommonsås
200 g stekt kyckling i bitar

Sallad:
3 Tomater i småbitar
6 cm strimlad purjo

Gör så här

Grädda pannkakorna eller tina ev frysta färdiga pannkakor.
Vit sås (Bechamelsås): 2 msk vetemjöl blandas med 1 dl mjölk.
Fräs 2 msk margarin i en gryta några sek, ta av kastrullen från spisen och häll i vetemjöl- mjölkblandningen och tillsätt 3 dl mjölk.
Sätt kastrullen på spisen igen och värm upp såsen och vispa hela tiden
till såsen tjocknat.

Fyllning 1: Stek 200 g svamp i stekpanna med salt och peppar, blanda med vitsåsen, fyll pannakakorna och rulla ihop.
Strimla ost över och gratinera i ugn 250 gr till den fått färg.

Fyllning 2: Blanda vitsåsen med krabban, citronpeppar och dill.
fyll pannakakorna och rulla ihop.
Strimla ost över och gratinera i ugn 250 gr till den fått färg.

Kinesisk kyckling-plommon sås- crepe
Lägg pannkakorna på platt underlag
Bred på plommonsåsen (den är väldigt söt) tunnt på hela pannkakan.
Lägg sallad, tomat, purjo och kyckling i ena halvan av pannkakan och rulla ihop. Serveras på en gång.
Denna crepe är inte så mättande så jag serverar ofta 2/person.
Visningar:
16674
Sparat:
64

LIKNANDE RECEPT

Crepes recept
Västerbottenost..
av Queenie
över 2 månader
Mormors ljuvlig
över 2 månader
Åsas kycklingfy
av lennali
över 2 månader
LCHF Crepes / p
av Graff
över 2 månader
Crèpesrulle med
över 2 månader
Bacon och spena
över 2 månader