Crepes Romaine

Den legendariske köksmästaren Julius Carlsson har komponerat "Crepes Romaine". Lövtunna och frasiga franska pannkakor fylls med en delikat svensk fyllning av bl.a. lax och kryddgrönt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 ägg
1 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 msk smält smör eller olja
2,5 dl mjölk
Smör eller margarin till gräddningen

Fyllning:
150 g rökt lax
3 hårdkokta ägg
2 msk finhackad dill
2 msk finhackad gräslök
2 dl crème fraiche
1 krm svartpeppar
1 msk smör eller margarin till formen
1 dl riven ost

Gör så här

Vispa ägg, vetemjöl och salt till en jämn smet. Tillsätt smält smör eller olja och späd med mjölken, lite i taget, under vispning.

Grädda 8 tunna crepes i en stekpanna, ca 15 cm i diameter. Låt dem svalna på smörpapper.

Skär laxen i små tärningar och hacka äggen ganska fint. Blanda lax, ägg, dill och gräslök med crème fraiche och smaka av med lite nymald svartpeppar.

Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop dem. Placera dem i en smord, ugnssäker form och strö över riven ost. Gratinera i 250 grader, 15-20 minuter, tills ytan fått vacker, gyllenbrun färg.
Visningar:
4984
Sparat:
72

LIKNANDE RECEPT

Crepes recept
Västerbottenost..
av Queenie
över 2 månader
Mormors ljuvlig
över 2 månader
Åsas kycklingfy
av lennali
över 2 månader
LCHF Crepes / p
av Graff
över 2 månader
Crèpesrulle med
över 2 månader
Bacon och spena
över 2 månader