Crêpes Suzette med päron

Mums

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 st päron
0,5 dl strösocker
skal och saft från 0,5 apelsin
1 tsk ingefärsjuice
4 dl mjölk
3 ägg
0,75 dl olja
1 nypa salt
4 dl vetemjöl
1 dl calvados
smör till stekning

Gör så här

Skala och tärna päronen, inte för smått. Lägg päronbitarna i en kastrull,
sockra och tillsätt apelsinsaft och lite finrivet skal. Pressa också i
1 tsk ingefärsjuice, som du pressar med handen ur riven ingefära.
Låt koka ett par minuter, dra åt sidan.

Blanda mjölk, ägg, olja och salt i en bunke. Tillsätt mjöl under omrörning.
Om smeten blir för tjock, späd med mer mjölk. Låt vila en stund.

Grädda crêpsen i smör. De ska vara så tunna som möjligt. Är de riktigt
tunna behöver du inte steka dem på båda sidorna.

Flambering:
Lägg en klick smör samt lite strösocker i stekpannan. Lägg en färdigstekt
crêpe, med ena halvan i pannan och den andra upp på kanten. Ta ca 1 msk
päron över ena halvan, och häll lite av juicen i pannan. Vik två gånger.

Häll över lite calvados och antänd spriten omedelbart. OBS! Se till att
inte vara direkt under köksfläkten när du gör detta!
När spriten brunnit ut är crêpsen klara för servering. Lägg en crêpe på
en tallrik och häll lite av juicen från pannan över. Toppa gärna med en
klick vaniljglass.
Visningar:
5767
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Crêpes recept
Västerbottenost..
av Queenie
över 2 månader
Pannkakspyramid..
av tina62
över 2 månader
Mormors ljuvlig
över 2 månader
Åsas kycklingfy
av lennali
över 2 månader
LCHF Crepes / p
av Graff
över 2 månader
Crèpesrulle med
över 2 månader