Crispkaka á la Svea

Enkel god tårta, barnens favorit

Betyg (0 röster)
Antal personer
8-10

Ingredienser

3 äggvitor
2 dl socker
3 dl ris crisp

Chokladkräm:
3 äggulor
3/4 dl socker
3/4 dl grädde

50 gram smör
100 gram choklad

Vispgrädde
Dajmkulor

Gör så här

Vispa äggvitorna till hårt skum.
Blanda i sockret och ris crispen försiktigt.
Lägg smeten i långpanna på smord bakplåtspapper (fastnar annars). Grädda i 150 grader ca 30 minuter. Låt kallna.

Lägg ingredienserna till chokladkrämen i en tjockbottnad kastrull, låt sjuda. Tillsätt smöret och chokladen, rör om..
Dela tårtbotten i två delar, bred chokladkrämen på en botten, sätt den andra delen ovanpå. Överst chokladkräm och till sist vispad grädde. Jag brukar toppa med dajmkulor eller dyl.
Lycka till
Visningar:
2852
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.