Crostini med fikonsalsa och parmaskinka

Cirka 20-25 stycken

Betyg (0 röster)
Crostini med fikonsalsa och parmaskinka

Ingredienser

1 stor baguette
100 g philadelphiaost
150 g skivad parmaskinka
ruccola eller basilika till dekoration

Fikonsalsa:
10 torkade fikon
4 msk balsamvinäger
2 schalottenlökar, finhackade
2 msk färsk basilika, strimlad
salt
svartpeppar, nymald smakar mest

Gör så här

Skär baguetten i 1 cm skivor, pensla med olivolja och rosta i ugnen på 275 grader, passa noga. Låt svalna.
Hacka fikonen fint. Häll över balsamvinäger och blanda ner löken. Smaka av med salt, peppar och den strimlade basilikan.
Bred philadelphiaost på de rostade brödskivorna, lägg på en klick fikonsalsa och en bit skinka, och dekorera med ruccola eller basilika.
Visningar:
3203
Sparat:
39

LIKNANDE RECEPT

Crostini recept
Kräftcocktail m..
av ros
över 2 månader
Bakad fetaost
av MrsC
över 2 månader
Supergoda snitt
över 2 månader
Krämig tomatsop..
av MrsC
över 2 månader
Crostini med lö
av lennali
över 2 månader
Förrättsplock
över 2 månader