Crostini med räkkräm

Knapriga små brödskivor med kryddig räkkräm - detta är den perfekta starten på bjudningen!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

200 g skalade räkor
1 cm färsk ingefära
1 salladslök
Några stjälkar koriander eller gräslök
2 tsk torr sherry eller risvin
1 tsk färskpressad citronsaft
1 äggvita
½ tsk salt
½ krm nymalen svartpeppar
12 skivor baguette
2 msk sesamfrön

Gör så här

Skala och hacka ingefäran fint. Skölj, ansa och skär löken i små bitar, även det gröna. Skölj, torka och finhacka koriandern.

Värm ugnen till 250 grader. Rensa räkorna om det behövs. Hacka räkorna grovt och kör dem i en mixer till en bredbar massa.

Blanda krämen med ingefära, salladslök, koriander, sherry, citronsaft och äggvita. Smaka av med salt och peppar.

Bred räkkrämen på brödskivorna och strö över sesamfröna.

Lägg bröden på en plåt och grädda dem knapriga i varm ugn, ca 5 minuter. Servera dem nygräddade.
Visningar:
1439
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Crostini recept
Kräftcocktail m..
av ros
över 2 månader
Bakad fetaost
av MrsC
över 2 månader
Supergoda snitt
över 2 månader
Krämig tomatsop..
av MrsC
över 2 månader
Crostini med lö
av lennali
över 2 månader
Förrättsplock
över 2 månader