Curryäggröra med bacon

Äggröra tycker jag är så gott, det är en vanlig helgfrukosträtt hos oss.
När vi kan sitta och njuta av frukosten tillsammans.
Här har den fått smak av curry och serveras på rostat bröd
med färsk spenat och knaperstekt bacon.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 - 6
Curryäggröra med bacon

Ingredienser

1 pkt bacon, ca 140 g
1 gul lök
Smör
1 tsk curry
6 ägg
1 dl Kelda mellangrädde
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 skivor rostat bröd
1 påse färsk babyspenat, ca 80 g

Gör så här

Knaperstek bacon i en torr het panna.
Låt rinna av på hushållspapper.
Skala och hacka löken.
Fräs den i smör i en teflonpanna.
Rör i curry.
Vispa ihop ägg och grädde.
Krydda med salt och peppar.
Häll smeten i pannan.
Låt äggröran stelna under omrörning på låg värme, tills smeten blivit mjukt krämig.
Servera äggröran på rostat bröd med spenat, toppa med bacon.
Visningar:
2370
Sparat:
44

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.