Curry- och morotspanerad kyckling med indisk blomkål

Moroten ger fin färg och fibrer i paneringen.

Betyg (2 röster)
Antal personer
2 st
Curry- och morotspanerad kyckling med indisk blomkål

Ingredienser

200 g kycklingfilé
1/2 tsk salt

Panering:
2 morötter
1 ägg
1/2 dl vetemjöl
1 1/2 msk sesamfrö
2 tsk curry
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Indisk blomkål:
1/2 blomkålshuvud (ca 400 g)
1 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
2 krm salt
1/2 msk olja

Sås:
1 dl mini fraiche (5 %)
1 msk mango chutney

Gör så här

Sätt ugnen på 225°.

Skär kycklingen i långa, smala bitar och salta dem.

Riv en morot fint och den andra lite grövre. Blanda samman
paneringen. Lägg kycklingbitarna på ett ugnssäkert fat
med bakplåtspapper och bred på paneringen. Stek kycklingbitarna i ugnen 20 min.

Dela blomkålen i små buketter. Blanda samman kryddor
och salt. Strö det på blomkålen medan de steks i olja
några minuter på medelvärme i stekpanna så att de blir lite
brynta. De ska fortfarande vara knapriga när de är klara.

Blanda samman såsen.

Sätt gärna bambuspett i kycklingbitarna och servera
dem med blomkål, kokt ris, såsen och sallad.

Ca 450 kcal per person,
varav 9 g fett.
Visningar:
3155
Sparat:
39

LIKNANDE RECEPT

Kyckling recept
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader