Currybiffar med tomatsalsa

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g finmalen viltfärs
1/2 dl finriven gul lök
1 dl crème fraiche
1 ägg
1 stor pressad vitlöksklyfta
2 tsk curry
salt
peppar
smör till stekning

Tomatsalsa:
500 g krossade tomater
1 dl hackad svarta oliver
1 kruka basilika
2 msk olivolja
2 msk grönsaksfond
2 msk tomatpuré
3 vitlöksklyftor
salt
peppar

Gör så här

Blanda färsen med lök, crème fraiche, ägg, vitlök och kryddorna.
Forma till biffar och stek dem gyllenbruna i smör i medelvarm stekpanna 3–5 minuter.
Blanda tomatkross och hackade oliver i en kastrull.
Hacka basilikabladen. Tillsätt olja, fond och tomatpuré. Pressa i vitlöken och blanda i basilikan. Låt koka upp.
Sänk sedan värmen och låt sjuda ytterligare 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt pasta.
Visningar:
967
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Currybiffar recept
LCHF - Rödcurry..
över 2 månader
Pulled pork med..
av MrsC
över 2 månader
Currydoftande l
av MrsC
över 2 månader
Currybiffar
över 2 månader
Saftiga currybi
över 2 månader
Currybiff med c..
av enAnnan
över 2 månader