Currygryta med fläskkött

En god gryta har vi fått recept på från Henrik. Den passar utmärkt på
hösten och innehåller både kål och äpple. Grytan kryddas enkelt med
indisk currypasta som är fyllig i smaken och har lite hetta. Bra att ta
till när man har begränsat kryddförråd. Basmatiris, sallad och chutney
passar bra till.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g benfri fläskkarré
1 liten klyfta vitkål ( 300 g)
1 gul lök
2 msk smör
1 tsk salt
3 - 4 msk Tikka Masala currypasta (Sharwoods)
1 köttbuljongtärning
2 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche
2 äpplen

Gör så här

1. Putsa bort fett och hinnor från köttet. Skär köttet i strimlor.
Strimla vitkål och lök. Fräs lök och vitkål i smör. Lägg över i en
gryta. Bryn sedan köttet i smör i en stekpanna och salta.
Lägg över grytan.
2. Blanda ner currypasta och buljongtärning. Tillsätt vatten,
crème fraiche och låt koka på svag värme under lock 15-20 min.
3. Kärna ur och skär äpplena i bitar och blanda ner dem i grytan.
Koka ytterligare ca 5 min. Smaka av och servera.
Visningar:
1820
Sparat:
22

LIKNANDE RECEPT

Currygryta recept
Banan- och curr..
av monel
över 2 månader
Currygryta med ..
av MrsC
över 2 månader
Currygryta med
över 2 månader
Fläskfilégryta
av Vompa
över 2 månader
Currygryta med
över 2 månader
Västindisk curr
över 2 månader