Currykryddad fisksoppa med nybakade ostmuffins

Lättlagad fisksoppa

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g torskfilé
200 g laxfilé
1 röd paprika
1 aubergine
1 purjolök
1 msk curry
1/2 - 1 krm kajennpeppar
10 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
2 dl creme fraiche
salt

Ostmuffins:
3 dl vetemjöl
1 dl fint rågmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3 ägg
1 dl olivolja
1 1/2 dl mjölk
40 g valnötter
6 marinerade soltorkade tomater
100 g riven ost

Gör så här

Börja med soppan:
Kärna ur paprikan. Skala auberginen. Ansa purjolöken. Skär allt i små bitar.
Fräs grönsakerna i lite matfett några minuter i en gryta.
Tillsätt curry, kajennpeppar, vatten, buljongtärning och tomatpuré. Låt soppan koka ca 5 minuter.
Skär fisken i ganska stora tärningar. Lägg ner dem i soppan. Låt soppan koka på svag värme tills fisken är vit och ogenomskinlig, 3-5 minuter.
Tillsätt creme fraiche och låt soppan koka upp på nytt under försiktig omrörning. Smaka av. Bjud ostmuffins till.

Ostmuffins:
Blanda samman mjölsorterna med bakpulver. Tillsätt äggen och arbeta in dem i mjölet.
Tillsätt olivolja och mjölk, lite i taget under omrörning till en jämn smet.
Grovhacka nötterna, tärna tomaterna och rör ner det i smeten tillsammans med riven ost.
Grädda i 200 grader i 20-25 minuter.
Visningar:
1936
Sparat:
59

LIKNANDE RECEPT

Fisksoppa recept
Kryddig Fisksop..
av Luna
över 2 månader
LCHF - Frukostm..
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Fisksoppa på Pe..
av lennali
över 2 månader
Jessica´s saffr
över 2 månader
Brasiliansk Fis
över 2 månader