Currymarinerade musslor i skal

Perfekt som buffémat eller drink tilltugg

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

ca 1,5 kg musslor i skal
1 - 1/2 tsk röd eller gul thai curry
1/2 tsk currypulver
2 msk vitvinsvinäger
5 msk oliv olja
2 scharlottenlökar
1 morot
1 selleristång
1/2 röd chilipeppar
1/2 kopp koriander
salt efter smak

Gör så här

Rör ihop currypastan, currypulvret , vinägern och
4 msk av oljan i en skål.
Hacka löken, morotten, sellerin och chilin i små
bitar och stek i resterande av oljan till grönsakerna
är mjuka. Salta efter smak.
Skrubba musslorna och ta bort "skägget".
Koka musslorna 5-8 minuter. Lägg över musslorna i en
annan skål efterhand de öppnar sig. Kasta de musslor
som inte öppnar sig.
Ta bort musslorna från skalen och bland i en stor
skål med grönsakerna och currymixen. Låt marinera
i kylskåp minst 2 timmar helst upp till ett dygn.
Spara ett skal till varje mussla.
Innan servering klipp i koriander i blandningen och lägg
fyllningen i skalen.
Visningar:
1081
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Musslor recept
Pilgrimsmusslor..
av UllaC
över 2 månader
Jessica´s saffr
över 2 månader
Påskpaj med ska..
över 2 månader
Lysande gul fis..
över 2 månader
Fiskarhustruns
av lennali
över 2 månader
Fisksoppa
över 2 månader