Curryräkor på grönsaksbädd

Krispiga grönsaker och läckra räkor kombineras med doftande, asiatiska kryddor. Resultatet blir en matupplevelse för både öga och gom. Passar utmärkt som förrätt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g mellanstora räkor (skalade)
8 blad av isbergssallad
½ dl hönsbuljong
1 liten gul lök , hackad
1 vitlöksklyfta , finhackad
1 msk currypasta
250 g sockerärter
2 msk färsk hackad koriander eller 2 msk rivet citronskal och 3 kvistar persilja (hackad)

Gör så här

Lägg salladsbladen på fyra tallrikar och ställ åt sidan.

Hetta upp hönsbuljongen i en stor stek- eller wokpanna på medelvärme. Koka lök och vitlök i buljongen under omrörning tills de mjuknat, ca 5 minuter. Tillsätt currypastan.

Lägg i räkorna under omrörning och värm dem i ca 3 minuter. Tillsätt sockerärterna, fortsätt att röra om och låt dessa värmas ca 2 minuter. Ta bort från värmen.

Tillsätt den färska koriandern, alternativt hackad persilja och citronskal och lägg den varma rätten i portioner på tallrikarna. Servera genast.
Visningar:
735
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Curryräkor recept
Varm smörgås me..
över 2 månader
Korvgratäng på ..
av evaldo
över 2 månader
Heta curryräkor
av alda96
över 2 månader
Krämig pasta me
av tina62
över 2 månader
Bakad potatis m
över 2 månader
Pasta med curry..
över 2 månader