Currysås med smak av Indien

En bra bassås att använda till kyckling, nötkött, grönsaker...vad du vill.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st
Currysås med smak av Indien

Ingredienser

2 msk olja
2 gula lökar , finhackade
ca 2 cm färsk ingefära , hackad
1 tsk chilipulver
1 tsk gurkmeja
1 tsk garam masala
6 dl vatten
1 tub tomatpuré
3 färska tomater , finhackade
2 1/2 dl crème fraiche
1 1/2 tsk salt
2 tsk mald spiskummin
olja att steka i

Gör så här

Fräs lök och ingefära i olja.
Tillsätt kryddor och rör runt.
Blanda i vatten, tomatpuré och tomathack.
Låt koka upp.
Rör ner crème fraiche, salt och spiskummin
och låt puttra en stund.
Visningar:
3193
Sparat:
38

LIKNANDE RECEPT

Currysås recept
Chicken nuggets..
över 2 månader
Kött fondue med..
över 2 månader
Kycklinggryta m
över 2 månader
Kyckling med sm
över 2 månader
Jättegod kyckli
av UllaC
över 2 månader
Kykling i curry..
över 2 månader