Dadelkaka

Den här kakan är så lätt att göra och smakar så underbar att folk undrar vad jag har satt i den!

Betyg (4 röster)
Antal personer
15-20

Ingredienser

1 paket ( 250 g) kärnfria dadlar
2 dl vatten
1 dl socker
200 g smör
2 ägg
1 dl gräddfil
1 tsk vanillinsocker
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
4 dl vetemjöl

Gör så här

Koka dadlarna mjuka på svag värme. Tillsätt sockret. Låt svalna lite och rör ner smöret. Tillsätt därefter resten av ingredienserna. Rör om med trägaffel eller vanlig handvisp. Häll blandningen i en smord och bröad 2 - 2,5 liters form. Grädda i 175° C, i nedre delen av ugnen, ca. 1 timme.
Visningar:
5224
Sparat:
58

LIKNANDE RECEPT

Dadelkaka recept
Kladdig kola- o..
av MrsC
över 2 månader
Banan- och dade
av pihal
över 2 månader
Spröda dadelkak
av Queenie
över 2 månader
Dadelkaka
av Fin
över 2 månader
Dadelkaka utan ..
av Fin
över 2 månader