Daimtårta

Underbart smarrig tårta, min favorit!

Betyg (3 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

100 g Margarin (smält)
1 dl Socker
2 msk Sirap
3 dl Havregryn
1 Ägg
1,5 dl Vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl grädde
1 dubbel Daim

Gör så här

Rör ihop ingredienserna i en bunke.
Dela upp i 2 delar = 2 bottnar.
Smeta ut dom till 2 lika stora platta runda cirklar på bakplåtspapper.
Kör i ugn i 8 - 10 minuter på 175 grader.

Vispa 3 dl Grädde.
Hacka sönder en dubbel Daim.

Dela upp grädden i 2 delar.
Smeta ut den ena delen på en tårtbotten, strö sedan över hälften av dajmen.
Lägg sedan den andra tårtbottnen ovanpå, och gör likadant på den.
( se till att bottnarna har svalnat innan man he på grädden )

Är godast när den fått stå en dag, så gör den helst dagen innan du ska ha den.
Visningar:
3037
Sparat:
47

LIKNANDE RECEPT

Daimtårta recept
Dajmtårta / Dai..
över 2 månader
Snabba daimtårt
av zonale
över 2 månader
Daimtårta
över 2 månader
Frusen daimtårt
av Lilloo
över 2 månader
Daimtårta med k
över 2 månader