Daimtryffel

Julgodis

Betyg (1 röst)
Antal personer
Ca: 40
Daimtryffel

Ingredienser

1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad, minst 50 % kakaohalt
1 dl kesella
2 msk konjak eller likör
Ca: 100 g daim
Kakao

Gör så här

Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Bryt chokladen i bitar, rör ner i grädden och låt smälta.

Rör i Kesella och konjak. Låt smeten kallna i kylen ca 1/2 tim. Hacka dajm och rör ner. Häll smeten i en form, 10 x 15 cm och låt stelna i kylen ca 1 tim.

Skär i bitar eller forma tryffeln till runda kulor. Pudra över kakao och förvara kallt.
Visningar:
5030
Sparat:
267

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.