Dajmbakelser

Kaka eller konfekt? vansinnigt gott är det i alla fall

Betyg (7 röster)
Antal personer
10 st
Dajmbakelser

Ingredienser

100 g blockchoklad
25 g margarin eller 2 tsk matolja

Fyllning
75 g blockchoklad
50 g margarin
1 ägg
1 msk florsocker
1 dl vispgrädde
ca 50 g dajmchoklad

Garnering
Physalis
Kiwifrukt

Gör så här

Smält 100 g choklad. Ställ dubbla muffinsformar av papper på en bakplåt. Pensla chokladen i formarna, ända upp till kanten. Låt formarna stå i kylen tills chokladen stelnar, ca 15 min. Pensla ett nytt lager choklad ännu en gång, stelna i kylen ca 15 min. Dra sedan försiktigt bort pappersformarna.

Fyllningen:
Smält chokladen tillsammans med matfettet. Låt blandningen svalna. Dela ägget, spara äggvitan. Rör ihop äggulan med florsockret. Blanda ner detta i chokladen. Vispa grädde och ägvita var för sig till fast skum. Hacka dajmchokladen. Rör ner dajmhacket i chokladsmeten. Vänd försiktigt ner grädden och därefter äggvitan i smeten. Rör endast tills allt är blandat så inte smeten skär sig.

Fyll en spritspåse med fyllningen. Spritsa den i chokladformarna. Garnera med physalis och skivor av kiwifrukt. Förvara svalt till servering
Visningar:
5224
Sparat:
240

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR