Dajmrutor i ungsformen

En annan favorit med dajm

Betyg (5 röster)
Antal personer
25-30
Dajmrutor i ungsformen

Ingredienser

3 - 4 ägg (beror på hur stora äggen är)
3 kaffekoppar socker
4 kaffekoppar mjöl
2 kaffekoppar varmt vatten , helst kokat
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Glasyr:
100 g smält margarin
1 ½ dl socker
1 msk vanilsocker
2 äggulor

Strössel:
2 st krossade dubbeldajm

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröa stora ungsformen eller sätt ett bakplåtspapper i formen, går lika bra.
Vispa ägg och socker pösigt, sikta ner mjölet som blandats med bakpulver och vaniljsockret, rör om. Tillsätt vattnet och rör om.
Häll smeten i ungsformen, grädda i ca 25 minuter, ungefär i mitten av ugnen.
Gör under tiden glasyren, smält margarinet på svag värme, vispa i sockret, så det smälter, låt svalna något och rör sedan i vaniljsockret samt äggulorna.
Låt kakan kallna, stick några hål med en gaffel över kakan, häll på glasyren, strö över den hackade dajmen.
Låt stelna i kylskåpet, skär sedan i rutor.
Visningar:
4342
Sparat:
142

LIKNANDE RECEPT

Fyllda grillban
av Gillsan
över 2 månader
Dajmrutor
över 2 månader
Dajmrutor
över 2 månader