Dalahjärtan

Läckra som bakelser är dessa dubbla hjärtan som sägs komma från Dalarna.

Betyg (0 röster)
Antal personer
30 st

Ingredienser

125 g smör eller margarin
1 dl farinsocker, drygt
70 g sötmandel, mald
1 ägg
2½ dl vetemjöl
½ tsk hjorthornssalt
Smör eller margarin till plåtarna

Garnering:
25 g hasselnötskärnor
Knappt 1 äggvita

Chokladkräm:
3 msk smör eller margarin
1 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
1 äggula
1 msk kakaopulver
2 msk starkt bryggt kaffe

Gör så här

Smält matfettet och rör ner farinsockret. Låt det svalna och ställ det att stelna i kylskåp, beräkna ca 45 minuter. Rör upp blandningen.

Tillsätt den malda mandeln och ägget. Blanda vetemjölet med hjorthornssaltet och tillsätt. Ställ degen i kylskåp ca 1 timma.

Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord, ta ut ca 60 hjärtan med pepparkaksmått.

Hacka hasselnötskärnorna grovt. Vispa äggvitan lätt. Pensla halva mängden hjärtan med äggvita och strö över hasselnötskärnorna. Lägg alla hjärtan på smorda plåtar, grädda dem 7-8 minuter i 175 grader. Låt dem svalna helt.

Rör matfett, florsocker och vaniljsocker poröst. Blanda i äggulan och kakaopulvret. Tillsätt kaffet. Bred kakorna utan nötter med chokladkrämen, lägg på resterande kakor med hasselnötsgarneringen uppåt.
Visningar:
1308
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR