Dalatunnbröd i stekpanna

Baka brödet i stekpanna!

Tips
Plasta brödet direkt eftersom det torkar om det får ligga framme. Det går utmärkt att frysa in i plastpåsar om man inte vill äta upp allt med detsamma.

Betyg (0 röster)
Antal personer
20 st

Ingredienser

steg 1:
15 g (¼ paket) färsk jäst
2 msk strösocker
50 g smör
2 msk ljus sirap
1 tsk krossad anis
1 tsk krossat fänkåls frön
1½ tsk salt
2½ dl mjölk 3%
3 dl rågsikt
3 dl vetemjöl special

steg 2:
300 g varm nykokt potatis (skalad)
1½ dl vetemjöl special
1½ dl rågsikt

Gör så här

Smula jästen i en bunke och häll i strösocker.

Smält smöret och värm med mjölk, sirap, kryddor och salt till 37 grader.

Häll vätskan över jästen och rör om ordentligt.

Tillsätt rågsikt och vetemjöl och rör ihop till en kladdig deg.

Jäs under bakduk till dubbel storlek, cirka 1 timme.

Pressa den varma potatisen med en gaffel och knåda in den i degen. Tillsätt vetemjöl och rågsikt tills den inte kladdar längre.

Dela den i små bitar och kavla ut till tunna runda kakor.

Stek bröden på medeltemperatur i en torr stekpanna, någon minut på varje sida, tills det fått lite färg. Var försiktig så du inte steker för länge, då blir brödet hårt och knaprigt.

Leilas Tips:
Plasta brödet direkt eftersom det torkar om det får ligga framme. Det går utmärkt att frysa in i plastpåsar om man inte vill äta upp allt med detsamma.
Visningar:
1628
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.