Daniels Gringogryta

Het & fyllig köttgryta med mycket paprika och tomat.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

1 kg tärnad skinkstek
3 röda paprikor
1 liten lök (ca 100 - 150 gr)
1 liten purjo (ca 100 gr)
1 vitlöksklyfta
5 dl passerade tomater
5 dl krossade tomater
1 dl matlagningsgrädde
1,5 dl tomatpuré
0,5 dl olivolja
0,3 dl soya (kikkomans)
1,5 msk socker
1 msk salt
1 msk grovmalen svartpeppar
1 msk chilipulver
2 msk paprikapulver (gärna stark)
1 stänk vitpeppar
1 stänk cayenepeppar
2 msk piri piri flytande (eller torkad / krossad)
2 msk kalvfond
3 msk redning ( top eller botten)
3 ljusa baugetter

Gör så här

Tärna och fräs köttet i stekpannan & krydda det rejält!
Ös ner allt flytande+ alla kryddor i en gryta och börja värm.
skär ner paprikan i centimetertjocka skivor och lägg i grytan.
Efterhand som köttet blir klart så läggs det i grytan. Tillsätt gärna lite vatten i stekpannan efter du öst ut köttet i grytan & rör om...lägg det där göttiga i grytan också...
Skär ner löken och purjon i tunna bitar och fräs dem i stekpannan vartefter de läggs i grytan.
Pressa ner vitlöken i grytan.
Tillsätt redningen så den tjocknar till en aning.

Låt grytan puttra på låg värme tills köttet blir mört så det nästan trillar isär. Ca 1,5- 2 timmar

Servera i djup talrik med gaffel och skivad ljus baugett som doppas i grytan för att få upp såsen.
Visningar:
1384
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.