Danska fastlagsbullar - traditionella

Danska fastlagsbullar - traditionella

Näringsvärde per portion
742 kJ/177 kcal

Betyg (0 röster)
Antal personer
30 st
Danska fastlagsbullar - traditionella

Ingredienser

100 g jäst
1 dl mjölk
1 dl socker
3 ägg
8 dl vetemjöl
400 g margarin

Kräm:
1 ägg
3 msk socker
1 msk maizenastärkelse
1 dl mjölk
1 dl grädde
1 tsk vaniljsocker

Glasyr:
2 dl florsocker med chokladsmak
2-3 tsk vatten

Gör så här

Blanda ägg, socker, maizenastärkelse, mjölk, grädde och vaniljsocker, samtliga ingredienser till krämen, i en kastrull och sjud tills den tjocknat. Ställ åt sidan för att svalna.

Rör samman jäst, mjölk och socker. Tillsätt ägget och därefter mjölet. Kavla ut degen till ca 1 ½ cm tjocklek på mjölat bakbord.
Skiva margarinet och lägg det på 2/3 av degen. Vik samman degen i 3 lager.

Kavla ut degen igen och vik den igen, nu på andra ledden, 3 lager. Upprepa ytterligare en gång.

Kavla ut degen tunt och skär den i 30 fyrkanter. Lägg en klick av krämen på varje fyrkant. Vik samman noga och lägg bullarna med skarven nedåt på plåtar. Låt jäsa i 1 timme. Sätt ugnen på 230°.

Grädda fastlagsbullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Garnera med chokladglasyr.
Visningar:
2496
Sparat:
47

LIKNANDE RECEPT

Fastlagsbullar recept
Danska fastlags..
av MrsC
över 2 månader
Enkla mandelkak
av Bodil56
över 2 månader
Barnens semla
över 2 månader
Fylld fralla
av odin
över 2 månader
Mockasemla
av Fin
över 2 månader
Violas godaste
av celice
över 2 månader