Danska ostbröd

Snabbt och enkelt men otroligt gott!

Betyg (1 röst)
Antal personer
24 st

Ingredienser

8,5 dl vetemjöl
100g smör el. margarin
25 g jäst
3 dl kall mjölk
1 ägg
1 tsk salt
2 tsk socker
Fyllning:
2-3 msk smält smör eller margari
1 dl lagrad ost
Pensling:
ägg
sesamfrön

Gör så här

Sätt ugnen på 275 grader. Blanda mjöl och matfett till en smulig massa. Smula och lös upp jästen i mjölken. Blanda alla ingridienser och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs i 1 timme. Ta upp degen och dela i 2 delar. Kavla ut varje del till en platta ca. 20x50cm. Pensla med matfett och strö på ost. Vik plattorna tredubbla på längden. Skär dem i ca. 4cm. breda bitar. Vänd skarven nedåt och lägg på plåt. Jäs i 1 timme. Pensla med ägg och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i ca. 7min. Låt dem kallna på galler under duk.
Visningar:
2554
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Ostbröd recept
Nattjäst frukos..
av moola
över 2 månader
Havrebullar (fr
av mykolo
över 2 månader
Nyttigt GI bröd
över 2 månader
Frukostbröd med
över 2 månader
Malins frukostb
över 2 månader