Danskt rågbröd med frukt

Saftigt och så gott!

Betyg (3 röster)
Antal personer
3 st
Danskt rågbröd med frukt

Ingredienser

1/4 dl russin
½ dl äpple, torkade
½ dl aprikoser, torkade
2 ½ dl vatten
125 g rågkross
125 g vetekross
75 g linfrö
50 g solrosfrö
20 g vetekli
5 hg vetemjöl
½ msk bikarbonat
½ l filmjölk
1 dl sirap

Gör så här

Ugn: 150 grader.

Grovhacka frukten. Koka upp vattnet. Häll vattnet över frukt, kross, linfrö, solrosfrö och vetekli och rör om till en gröt. Låt den stå 1 timme.

Tillsätt mjöl, bikarbonat, fil och sirap till frukt/grynbladningen. Rör ihop till en mycket kladdig deg. Slå degen i 3 smorda brödformar och grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.

Ta bröden ur formarna och låt dem kallna på galler under bakduk.

Det danska rågbrödet mår bra av att stå någon dag innan man äter det.
Visningar:
6269
Sparat:
65

LIKNANDE RECEPT

Rågbröd recept
Trekantiga rågb..
över 2 månader
Kall lax- och r
över 2 månader
Nikkaluokta sop
över 2 månader
Buavärstingen (
av LillaJa
över 2 månader
Laxtårta med lö
av babbs
över 2 månader
Nikkaluoktasopp
av MrsC
över 2 månader