Delikatess-sufflé

Mycket god och lättlagad men samtidigt festlig huvudrätt. Passar bra på sommaren då man gärna vill ha lite lättare, inte så tung mat. Majonäs, ost och grädde kan bytas ut mot lättare alternativ.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

3 dl ris
6 dl spad från sparris
champinjone
krabba
vatten
1 burk konsv. sparris (500 g)
1 burk konsv. champinjoner (200 g)
1 burk konsv. krabba (200 g)
Paprika eller currypulver
1-2 dl vispgrädde
1-2 dl majonäs
2-3 ägg
Riven ost

Gör så här

Häll av konserverna i en skål. Koka riset i spadet från dessa (tillsätt ev. vatten för att få 6 dl) 18-25 min, eller tills dess vätskan kokat in. Smaksätt med paprika eller curry. Lägg riset i en smord ugnsfast form och fördela krabba, sparris och svamp över. Dela äggen. Vispa grädden tjockt, rör sedan ned majonäs och äggulor. Vispa äggvitorna och vänd ner i majonäsblandningen. Bred blandningen över riset, strö sedan över riven ost. Gratinera i ugn,225 grader, 15-20 minuter. Servera med en god sallad och dressing.
Visningar:
3613
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Sufflé recept
Varm hallon- oc..
över 2 månader
Kladdkaka med a
över 2 månader
Kladdig banan-
över 2 månader
Potatisbakelse
av Disen
över 2 månader
Fiskgratäng a l
av MrsC
över 2 månader