Dessertpaj med kola

Baka dessa krämiga små pajer vid ett speciellt tillfälle.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

Mördeg:
2 dl vetemjöl
½ dl strösocker
100 g smör eller margarin
Rivet skal av en halv apelsin

Fyllning:
100 g smör eller margarin
2 dl strösocker
2½ msk kakao
1½ dl mellangrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att baka mördegen. Blanda mjöl, socker, matfett och rivet apelsinskal i en skål. Låt degen vila 15-30 minuter i kylskåpet.

Klä fortionsformarna med degen genom att trycka ut den med fingertopparna. Baka nederst i ugnen i 15 minuter.

Smält matfettet i en kastrull. Blanda ner socker, kakao och vispgrädde. Sjud upp och låt koka i 10-15 minuter tills såsen har tjocknat. Rör om då och då. Ta såsen från värmen och låt den svalna.

Ta ut portionsformarna ur ugnen och låt dem svalna. Fördela fyllningen i formarna. Ställ in i kylen och låt stå i 2 timmar.
Visningar:
1625
Sparat:
56

LIKNANDE RECEPT

Dessertpaj recept
Enkel dessertpa..
av ennali1
över 2 månader
Underbar kladdk..
av Elis
över 2 månader
Mildas friska,
av Linn_Z
över 2 månader
Päron- och pinj
av MrsC
över 2 månader
Persikopaj med
av lennali
över 2 månader
Hasses vaniljgl
av bubba80
över 2 månader