Dijonfilé

En god rätt som också är lätt att laga.

Betyg (2 röster)
Antal personer
2-6

Ingredienser

Fläskfilé
Grädde
Dijonsenap
Mjöl
Smör
Peppar
Salt
Kalvfond
Whisky

Gör så här

Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor. Stek filébitarna (gärna i smör). Lyft ur dem och red såsen i stekspadet.

Blanda 3 dl grädde, 2 dl mjölk, 4 msk dijonsenap, 1 matsked kalvfond, 4-6 cl whisky. Blanda lite mjöl i en skvätt mjölk och häll i såsen för att tjocka till den. Salta och peppra.

Lägg sedan i filébitarna och låt dem ligga i såsen som bör koka ihop cirka 15-20 minuter.

Serveras förslagsvis med pommes frites eller pressad potatis.
Visningar:
991
Sparat:
26

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.