Dilldoftande pestopotatis

Nu i vintertid, köp färskpotatis i frysdisken.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg färskpotatis

Dillpesto:
2 knippor dill ā ca 40 g
1/2 dl valnötter
2 stora vitlöksklyftor
1 dl rapsolja
1 dl riven parmesanost eller annan lagrad torr ost
1 krm salt
1/2 krm peppar
2 msk hett vatten

Gör så här

Så här gör du:
Borsta och tvätta potatisen. Koka den i saltat vatten, gärna med några dillkvistar i. Koka potatisen så att den precis känns mjuk. Häll av vattnet och låt den ånga av.
Dillpesto: Finhacka dill, valnötter och skalad vitlök i en matberedare. Kör till en tjock pasta. Tillsätt olja i en tunn stråle. Rör ner osten. Smaksätt med salt och peppar. Blanda med hett vatten till en lagom konsistens.
Skär potatisen i 2-4 bitar vardera beroende på storlek.
Blanda den med dillpeston i en skål och ät den varm eller kall.
Visningar:
671
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Pestopotatis recept
Stekt lax med r..
över 2 månader
Pestopotatis
över 2 månader
Krämig pestopot
av pihal
över 2 månader
Biff med pestop
av mavve
över 2 månader
Lammburgare med
av Fin
över 2 månader